Jadłospis

Jesteś tutaj://Jadłospis
Jadłospis 2018-04-03T14:26:52+00:00

Jadłospis

Poniedziałek

I śniadanie II śniadanie Dwudaniowy obiad Podwieczorek
Chleb żytni pełnoziarnisty, masło, powidła śliwkowe, ser żółty, papryka, herbatka
(1,7A)
Owocowy talerzyk, herbata Zupa: krem warzywny z groszkiem ptysiowym
Danie główne: Spaghetti bolognese i surówka z białej kapusty
(1,9,10 A)
Serek waniliowy, winogrono, herbata
(7 A)

Wtorek

I śniadanie II śniadanie Dwudaniowy obiad Podwieczorek
Pieczywo ciemne z ziarnami, kawiorek, masło, szynka konserwowa, dżem niskosłodzony, rzodkiewka, herbata
(1,7A)
Pomarańcza, jabłko, herbata Zupa: ogórkowa
Danie główne: kotlet mielony z drobiu, puree, modra kapusta
(7,9 A)
Chałka z masłem, herbatka owocowa
(1,7 A)

Środa

I śniadanie II śniadanie Dwudaniowy obiad Podwieczorek
Pieczywo mieszane, masło, parówki z szynki, jajka gotowane na twardo, ogórek zielony, herbata malinowa
(1,7A)
Babka piaskowa, kawa zbożowa
(1,7 A)
Zupa: żurek
Danie główne: panierowane kotlety z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i gotowaną marchewką
(1,7,9 A)
Bułeczka mleczna z masłem, sok owocowy
(1,7 A)

Czwartek

I śniadanie II śniadanie Dwudaniowy obiad Podwieczorek
Chleb żytni razowy, masło, polędwica z indyka, serek almette, pomidor, herbata
(1,7A)
Melon, biszkopty, herbatka
(1 A)
Zupa: jarzynowa z koperkiem
Danie główne: ryba z puree ziemniaczanym i kapustą kiszoną
(1,3,4,7,11 A)
Galaretka z kawałkami owoców, woda

Piątek

I śniadanie II śniadanie Dwudaniowy obiad Podwieczorek
Pieczywo razowe z ziarnami, masło, serek śmietankowy, pasta z zielonego groszku, ogórek kiszony, herbata owocowa
(1,7 A)
Chrupki kukurydziane, gruszka, herbata Zupa: pomidorowa z ryżem
Danie główne: pierogi z serem i owocami, surówka z marchwi i brzoskwini
(1, 3, 7 A)
Krążki ryżowe z dżemem niskosłodzonym, herbata

Dyrekcja zastrzega sobie prawo do drobnych zmian w jadłospisie