Jadłospis
Poniedziałek
I śniadanie | II śniadanie | Dwudaniowy obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
Chleb żytni pełnoziarnisty, masło, powidła śliwkowe, ser żółty, papryka, herbatka (1,7A) |
Owocowy talerzyk, herbata | Zupa: krem warzywny z groszkiem ptysiowym Danie główne: Spaghetti bolognese i surówka z białej kapusty (1,9,10 A) |
Serek waniliowy, winogrono, herbata (7 A) |
Wtorek
I śniadanie | II śniadanie | Dwudaniowy obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
Pieczywo ciemne z ziarnami, kawiorek, masło, szynka konserwowa, dżem niskosłodzony, rzodkiewka, herbata (1,7A) |
Pomarańcza, jabłko, herbata | Zupa: ogórkowa Danie główne: kotlet mielony z drobiu, puree, modra kapusta (7,9 A) |
Chałka z masłem, herbatka owocowa (1,7 A) |
Środa
I śniadanie | II śniadanie | Dwudaniowy obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
Pieczywo mieszane, masło, parówki z szynki, jajka gotowane na twardo, ogórek zielony, herbata malinowa (1,7A) |
Babka piaskowa, kawa zbożowa (1,7 A) |
Zupa: żurek Danie główne: panierowane kotlety z kurczaka z pieczonymi ziemniakami i gotowaną marchewką (1,7,9 A) |
Bułeczka mleczna z masłem, sok owocowy (1,7 A) |
Czwartek
I śniadanie | II śniadanie | Dwudaniowy obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
Chleb żytni razowy, masło, polędwica z indyka, serek almette, pomidor, herbata (1,7A) |
Melon, biszkopty, herbatka (1 A) |
Zupa: jarzynowa z koperkiem Danie główne: ryba z puree ziemniaczanym i kapustą kiszoną (1,3,4,7,11 A) |
Galaretka z kawałkami owoców, woda |
Piątek
I śniadanie | II śniadanie | Dwudaniowy obiad | Podwieczorek |
---|---|---|---|
Pieczywo razowe z ziarnami, masło, serek śmietankowy, pasta z zielonego groszku, ogórek kiszony, herbata owocowa (1,7 A) |
Chrupki kukurydziane, gruszka, herbata | Zupa: pomidorowa z ryżem Danie główne: pierogi z serem i owocami, surówka z marchwi i brzoskwini (1, 3, 7 A) |
Krążki ryżowe z dżemem niskosłodzonym, herbata |
Dyrekcja zastrzega sobie prawo do drobnych zmian w jadłospisie